Малките „Азбукари“ отпразнуваха 1 юни с песни, танци и играта „Букварино“

11144
Малките „Азбукари“  отпразнуваха 1 юни с песни, танци и играта „Букварино“

По повод Mеждународния ден на детето 1 юни „Сдружение Азбукари“ организира много забавления за своите приятели – децата. Малките Азбукарчета се събраха на зелената поляна в парка „Гео Милев“ и с много танци, музика и специална фотосесия посветена на играта „Букварино“ отбелязаха детския празник. Малчуганите от Школата по български народни танци, песни и хора "Фолклорика“ забавляваха всички с народни хора и ръченици. Детска вокална група „Щурче“ поздрави присъстващите с химна на сдружението „Вярвам в теб“.

„Букварино“ ще краси етикета на млечна напитка

„Букварино“ ще напомня за българската история и от етикета на млечно - кисела напитка. Целта е повече хора да се запознаят ...

Освен народни танци, музика и подаръци имаше и томбола от участвалите в играта на www.bukvarino.bg. Регистриралите се на сайта и отговорили правилно на въпросите имаха шанс да спечелят историческа обиколка в емблематични градове, свързани с историята на Първата и Втората българска държава. Актьорът Славчо Пеев в компанията на хлапетата, гости на събитието, изтеглиха печелившия. Това е Виолета Николова, от Видин. Тя разказа, че е очарована от играта, цялото семейство са щастливи, че я имат и заедно - големи и малки, играят и се забавляват с „Букварино“. Семейството ще посети „Шуменско плато“, Шуменската крепост, къщите музеи на Панайот Волов, Добри Войников и Панчо Владигеров и много други забележителности в рамките на тридневната екскурзия предоставена от компания „Лактима“.

Гостите на събитието се почерпиха с млечно-кисела напитка от новата серия „Букварино“ на „Лактима“, която се разпространява в търговската мрежа от днeс. Целта на новата напитка е да се популяризира образователното помагало „Букварино“. Всеки, които си го вземе срещу дарение ще помогне на „Сдружение Азбукари“ да реализира следващия си проект – „Креативни мислители“, в основата, на които е създаването на уникална училищна стая в град Велико Търново.

По същото време „Сдружение Азбукари“ съвместно с БДЖ подари незабравим детски празник и на деца от столичния дом за деца, лишени от родителска грижа „Асен Златаров” и техните възпитатели, от Кризисния център за деца, пострадали от насилие, от Център за работа с деца на улицата, както и деца от Център за обществена подкрепа „Бъдеще”, придружавани от техните родители. Като допълнителна атракция на гарата бе показан възстановения парен локомотив номер 46.03 „Баба Меца“. Децата и всички желаещи си направиха снимки с него. По време на своята работа като локомотивен огняр в депо „София“ на този локомотив е работил поета Никола Вапцаров. Хлапетата бяха заведени с влак до шоколадовата фабрика в Своге, където се запознаха на място с технологията на правене на шоколад. Всяко едно от хлапетата получи образователен комплект „Букварино“, детска карта на България, млечно-кисела напитка от новата серия „Букварино“ и похапна вкусен обяд от детска кухня „Българче“. Децата играха още по време на пътуването с влака с игрознанието като останаха доволни от илюстрациите върху картите, както и от информацията в книгата - „60 личности в българската история“. Хлапетата разказаха, че детските образователни помагала ще им бъдат от полза в процеса на изучаване на български език и история. Те благодариха на „Сдружение Азбукари“ за предоставените им подаръци и с нетърпение очакват следващия 1 юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com